intronl

 INTRO  LANA    NIEUWS  

 

Intro

Welkom op onze AMERICAN-AKITA website.

Jan en ik leerde elkaar kennen in 1989, hij had 2 Akitas van het Amerikaanse type, Maru en Maras, ik had mijn Bouvier, Kanjer. Zelf ben ik thuis altijd met honden opgegroeid, maar van de Akita was ik gelijk gecharmeerd. Hoewel het dominante honden zijn, zeker tegenover soortgenoten, zijn ze toch ook de allerliefste en slimste honden en met een juiste opvoeding goed te hanteren.

    

Onze zoon Jaimy werd geboren op 7 mei 1990 en praktisch tussen de Akita's opgevoed.

   

Met kinderen is de Akita eigenlijk fantastisch, ze kunnen veel hebben en van een staart of oren trekken raken ze niet gauw onder de indruk, maar voorzichtigheid is ten alle tijden geboden, met iedere hond uiteraard!

In 1992 werd de standaard veranderd en was het zwarte masker niet meer toegestaan, dit heeft toen der tijd veel tegenstand gekregen. Japan wou het Japanse type terug en in de overgangs periode van 5 jaar werden er Japanse type Akitas met het Amerikaanse type gekruist om het Japanse type terug te krijgen. Dit is uiteraard gelukt, maar gelukkig zijn er verschillende mensen geweest die bleven strijden voor het Amerikaanse type, wat uiteindelijk heeft geleidt dat dit type Akita nu erkend is door de F.C.I. sinds 2000, alleen onder een andere naam: De Great Japanese Dog, deze naam is veranderd  per 1 januari 2006 in de terechte naam van : AMERICAN-AKITA. In 1997 verhuisden wij terug van Belgie naar Nederland  met de Akitas en verder gegaan met de Shibas, waar we  zeer succesvol in zijn. Reeds 9 zelfgefokte Shibas behaalden de Wereldkampioen titel en meer dan 30 Mara-shimas Shibas zijn nationaal en/of internationaal kampioen geworden, waar we uiteraard verschrikkelijk trots op zijn.

   

We konden de verleiding niet weerstaan en zijn toch overstag gegaan om weer een AA te nemen. Het blijven fantastische honden..:-)